Pszichológia

SZOCIÁLPEDAGÓGIA

SZOCIÁLPSZICHOLÓGIA

Kőrösi Blanka vagyok, diplomás szociálpedagógus és szociálpszichológus. Fő szakterületem a pszicho dráma és a különféle csoportos és egyéni mentálhigiénés foglakozások. Az évek során a diploma után több kisebb nagyobb képzésen vettem részt, hogy fejlesszem magam és a látás módomat az emberi problémák, nehézségek és lelki megrekedések megoldásának területén. Az általam kidolgozott speciális játék terápia lehetővé teszi, hogy a nehezen megnyíló páciensek is hamar rátaláljanak a bennük rejlő kérdésekre és általam megfelelő választ kapjanak az őket érintő nehézségekben. Igyekszem folyamatosan új ismeretekkel felvértezni magam, hogy a hozzám bizalommal forduló klienseknek a lehető legtöbbet tudjam nyújtani és együtt találjuk meg azt az elveszett utat ami miatt hozzám fordultak.

DE MI IS A JÁTÉKTERÁPIA?

A játék terápia hagyományos társasjátékokon alapuló terápiás módszer. A pácienseket nem kérdésekkel bombázom, hanem rögtön cselekvésre buzdítom és egy általunk kiválasztott társasjátékon keresztűl lépdelünk végig a kérdéses problémákon.Így a kamaszok vagy zárkózottabb emberek is könnyebben élvezhetik és megnyílnak a terápia alatt. 
 A foglalkozás pont ezért nem csak egy de akár több fős is lehet. Különösképpen rávetítve a kapcsolati problémákra, kommunikációs nehézségekre és az egymáshoz való hozzáállásra. Alap tézisem, hogy ahogy játszik az ember úgy éli az életét, így a probléma megoldás gyorsabb és hatékonyabb. Természetesen az alkalmakon nem csak játszunk, hanem egy egy játék alatt felhozunk egy egy problémát, helyzetet a kliens életéből és arra fokuszálunk, a játék szemüvegén keresztűl végiglépkedünk rajta levonva a megfelelő konklúziót. Célom az, hogy a pszichológushoz járás ne egy kellemetlen faggatózós élmény legyen, hanem egy kellemes időtöltés ahol felszínre kerül minden ami a kliens szívét nyomja és együtt hatékonyan „homo ludens” módjára meg is oldjuk azt. Javasolt ülés szám  minimum 4 alkalom, hogy kellőképpen hatékony eredményt érjünk el. A játék elmélet és a pszichológia egyvelegéből egy olyan használható képességet dolgozunk ki amit a páciens a későbbiekben bármely helyzetben elővehet és használhat. 

MEDIÁCIÓ

Szíjjártó Bence szakterületem a mediáció.

    A MEDIÁCIÓ egy alternatív konfliktuskezelési módszer

Segít a feleknek egy kialakult konfliktust hosszú és tartós megoldásában

Alkalmazható családi, kapcsolati és gazdasági helyzetek rendezésére

A felek a folyamat során megértik a másik fél álláspontját és, hogy mi vezetett az ellentétek kialakulásához

Segít megérteni a felek motivációit (döntéseit),hogy miért döntöttek különböző helyzetekben

A MEDIÁCIÓ része az önismeret szerzés is, ami a mindennapi életben egy nagy segítség

 

Azért választottam ezt a szakterületet, mert hiszek abban, hogy minden konfliktus rendezhető, ha a felek érdeke a megoldás, és ha feloldják, az felszabadítja az ember lelkét, hiszen az erőszakmentes kommunikáció is tanulható.

Imhotep Medical Center

Az Ön egészségének szakértője

szakrendelések

Orvosaink

bejelentkezés